Čeká nás nelehká budoucnost, bude chybět spousta zaměstnanců.

Česko čelí další hrozbě - nedostatek pracovníků způsobená nízkou nezaměstnaností a demografickým vývojem

To, že nízká nezaměstnanost naznačuje velký budoucí problém na trhu práce komentuje ve svém článku na portálu Seznam Zprávy Jan Rafaj, viceprezident Svazu průmyslu a obchodu ČR.

Navzdory koronavirové krizi se totiž v Česku udržuje stále rekordně nízká nezaměstnanost, jejíž následky budeme moci pozorovat hned po ústupu pandemie.

Problémem je značný nepoměr mezi pracujícími, kteří již z trhu práce odchází a mezi čerstvými absolventy, kteří na trh práce teprve vstupují. Díký demografickému vývoji a informacím ohledně zájmu o studium jednotlivých oborů víme, že v následujících dvaceti letech na trh práce vstoupí mnohem méně lidí, než odejde do důchodu.  

Mezi řešení tohoto problému, které Jan Rafaj navrhuje, patří například digitalizace nebo větší zapojení zahraničních pracovníků.

Digitalizace není ovšem v některých oborech možná, a proto je najímání zahraničních zaměstnanců pro řadu firem nevyhnutelný proces. Nedostatek zaměstnanců může i Vaší firmě způsobit závažné problémy a je dobré se na tuto situaci včas připravit. 

My v GRAPECARE Vám s tím pomůžeme! Zajistíme vám kvalifikované pracovníky ze zahraničí přesně pro Vás, vše legálně a na klíč. Zařídíme pro Vás potřebnou dokumentaci i výběr adekvátních pracovníků.

Mám zájem o zajištění zahraničních pracovníků

Nechte nám na sebe kontakt a my se vám ozveme.

S našimi zkušenostmi a zdroji dodáme kvalifikované pracovníky i pro vaši firmu!

Co pro vás GRAPECARE zařídí?

  • Nábor kvalifikovaných i nekvalifikovaných zahraničních pracovníků

  • Odpovídající výběr těch nejlepších pracovníků

  • Dlouhodobý pobyt pro pracovníky, víza a vyřízení dalších potřebných dokumentů.

  Zdroj 1