Testování pracovníků do strojírenství a výroby na Filipínách na přelomu září a října

Na přelomu září a října jsme na Filipínách otestovali přes 180 kandidátů! Naši kolegové testovali kandidáty na pozice zámečník, svářeč, lakyrník, CNC operátor a operátor výroby.

Na Filipíny jsme se však nepodívali sami. Jeli s námi také naši klienti - zástupci tří firem, pro které jsme na Filipínách vybírali pracovníky nejrůznějších profesí.

Je 28. září, naši dva kolegové zrovna usedají do letadla a vydávají se na cestu na Filipíny. Honza, Recruitment Manager & Strategist, a Míša, Coordination Manager, tuhle cestu zažili už několikrát, naposledy hned v květnu tohoto roku. Díky tomu už tedy ví, že to nejhorší, co je na cca 20-ti hodinovém letu z Vídně do Manily může potkat, je to, že se pořádně nevyspí. Když však 29. září vyráží z hotelu do testovacího centra v Manile, ví, že tahle dlouhá cesta stojí za to.

Ten však netrval dlouho, jelikož následující dny patřily našemu dalšímu klientovi a testování svářečů, lakýrníků a CNC operátorů. Ačkoliv takovéto testování může znít náročně, pro naše recruitery je to hračka. Díky jejich několika leté zkušenosti s náborem pracovníků na ty nejrůznější strojírenské pozice testování proběhlo hladce. Navíc jsou filipínské testovací centra plně vybavena, a tak lze svářeče, lakýrníky i CNC operátory jednoduše otestovat jak teoreticky, tak prakticky. Náš klient byl spokojen s předvybranými kandidáty a nebyl tedy pro něj problém vybrat si hned 12 zaměstnanců, kteří do České republiky dorazí v průběhu příštího roku.

Testování proběhlo hladce a díky naší spolupráci s filipínskými agenturami jsme snadno vybrali více než 50 zaměstnanců pro naše klienty.

Jan Dvořák, Recruitment Manager & Specialist

Na poslední část testování se naši kolegové přesunuli do Cebu, krásného města téměř na opačném konci Filipín. Zde se setkali s naším třetím klientem, který do své firmy sháněl pracovnice na pozici operátora výroby. Navíc je také očekávalo více než 100 filipínských uchazeček o práci v České republice. Testování opět proběhlo hladce a bez žádných problémů - náš klient si dokonce připravil krátkou prezentaci o firmě, aby kandidátky věděly, co je přesně bude čekat. Samotné testování pak bylo opět rozděleno na psaný test a manuální zručnost, náš klient si tak osobně prověřil kvalifikace svých budoucích pracovnic. Nyní se už 30 Filipínek těší na to, až budou konečně v srdci Evropy.

Míša, Honza a Jiankun

V testovacím centru se setkávají s Jiankun, naší skvělou International Recruitement Specialist. Jiankun je z Hongkongu a ačkoliv s námi spolupracuje již pět let, je to úplně poprvé, co se s Honzou a Míšou vidí naživo. To však nemění nic na tom, že všichni tři jsou profesionálové ve svém oboru, a tak se ihned pouští do práce. V testovacím centru na ně totiž nečekají pouze zástupci naší partnerské filipínské agentury, ale také 32 zámečníků. Právě ty si zde přijel otestovat jeden z našich klientů. Testování bylo rozděleno na dvě části - písemný test a test manuální zručnosti. Oba testy byly zaměřeny na znalosti zámečnické práce. Zaměstnavatel tedy ihned viděl, zda je daný kandidát to, co hledá. Na konci dne si náš klient vybral hned 10 zámečníků - a mohl následovat zasloužený odpočinek!

Sháníte i Vy pracovníky do Vaší firmy?
Neváhejte a pojeďte s námi na Filipíny, vybrat si ty nejvhodnější pracovníky pro Vaši firmu!