Českých řezníků rapidně ubývá

Poslední rok přinesl významné změny do všech řemeslnických odvětví a řezničina není žádnou výjimkou

Především se projevují nadstandardně nízkým počtem českých řezníků, který již brzy začne působit nebetyčné potíže ve zpracovatelském průmyslu. 

Na vině je dozajista to, že starší genereace odchází do důchodu a mladí nemají o takové tradiční povolání zájem při výběru středních škol, a proto se v současné době kvalitní pracovník v tomto oboru cení zlatem. 

Aktuálně se také zvyšuje poptávka po čerstvých surovinách, v tomto případě po masu, obzvláště proto, že koronavirus uvěznil lidi do vlastních domovů, a tak je zákonitě nutné navyšovat počty kvalitních řezníků, aby míra této poptávky mohla být uspokojena.

Možná i z toho důvodu roste cena masných výrobků, především uzenin, za posledních šest měsíců, řezníků je totiž stále méně a práce neubývá. Mnozí mohou argumentovat, že tato poptávka pouze nahrazuje velkoobchodní odběr, případně odběr z restaurací, nicméně faktem nadále zůstává její pokračující navyšování a odběr zejména pro soukromou domácí spotřebu. Podle Českého statistického úřadu snědl v roce 2018 každý Čech v průměru 80 kg masa.

Povolání řezník/uzenář v moderní době rozhodně nelze považovat za lukrativní a chtěné povolání mezi mladou generací, jak dokazují rozhovory s řeznickými učni i kantory z Čáslavi či Frýdlantu, avšak kvalitní "hotový" řezník je pro chod českého zpracovatelského průmyslu esenciální pracovník.

Práce, kterou řezník vykonává, není jednoduchá a málokdo se dnes chce tomuto řemeslu věnovat, což způsobuje čím dál nižší počty kompletně vystudovaných řezníků a způsobuje ohromnou díru na trhu práce, kterou je s mírou aktuální poptávky nutno vyplnit.

Nedostatek vyučených pracovníků může zastavit růst Vaší firmy. Je proto nutné se této situaci přizpůsobit a připravit se na budoucnost.

Agentura GRAPECARE vám nabízí kvalitní pracovníky ze zahraničí, kteří se řeznické práce nebojí a rádi ji zastanou! Všechny dokumenty vyřešíme za vás a seženeme vám kvalifikované řezníky se zkušenostmi i pracovníky na výrobní linku.

Vše legálně a na klíč!

Rozšiřte svůj český tým řezníků a pracovníků na výrobní linku o schopné zaměstnance z Filipín než bude pozdě. Neváhejte nás kontaktovat.

S našimi zkušenostmi a zdroji dodáme kvalifikované pracovníky i pro vaši firmu!

Co pro vás GRAPECARE zařídí?
 

  • Nábor kvalifikovaných i nekvalifikovaných zahraničních pracovníků

  • Odpovídající výběr těch nejlepších pracovníků

  • Dlouhodobý pobyt pro pracovníky, víza a vyřízení dalších potřebných dokumentů.

Mám zájem o zajištění zahraničních pracovníků

Nechte nám na sebe kontakt a my se vám ozveme.

  Zdroj 1 Zdroj 2 Zdroj 3 Zdroj 4 Photo by Kyle Mackie on Unsplash