Testování operátorů výrobní linky na Ukrajině

Jak probíhal výběr pracovníků z Ukrajiny na pozici operátor výrobní linky?

Na konci července naše Recruitment Specialist Ing. VIta Tymčenko vyrazila na Ukrajinu, aby vybrala ty nejlepší pracovníku pro firmu, která v Česku vyrábí klimatizace na pozici operátor výrobní linky.

Testování kandidátů probíhalo o víkendu 24. - 25. 7. 2021 ve městě Čerkasy ležící na střední Ukrajině, zhruba 200 km od Kyjeva.

Předcházel mu dlouhý proces selekce potenciálních zájemců. Nejdříve nás kontaktovali prostřednictvím dotazníku, ve kterém museli vyplnit své osobní údaje,  pracovní zkušenosti a informace o zdravotním stavu. Poté nám zaslali svůj životopis (CV) a následně se zúčastnili videopohovoru s Vitou.

Ze 60 zájemců bylo na testování vybráno 41 kandidátů, z nichž se všichni do Čerkas dostavili. V místním hotelu jsme pro ně ve spolupráci s Ukrajinskou partnerskou agenturou a zkušeným mechanikem připravili testovací místnost, ve které byla nachystaná testovací sada, manuál a počítač ke shlédnutí videa.

Každý kadidát dorazill na domluvený čas, podíval se na instruktážní video, obdržel k dispozici manuál s instrukcemi a následně měl sestavit produkt ze součástek, se kterými bude později možná pracovat v Česku. Testování každého pracovníka trvalo 30 minut a po celou dobu byl pro kandidáty k dispozici zkušený mechanik, který na celý proces dohlížel, vysvětloval, odpovídal na technické dotazy a hodnotil výkony. 

Drtivá většina z testovaných kandidátů již měla zkušenosti ve výrobě a práce jim šla od ruky, takže nebylo náročné vybrat požadovaných 25 pracovníků, kteří se vydají pracovat do České republiky.

GRAPECARE zajistí pro všechny vybrané pracovníky dvouleté zaměstnanecné karty a i po příletu do ČR se jim po celou dobu zaměstnání bude věnovat naše koordinátorka.

Zajistětě si včas dostatek pracovníků do vaší firmy.

Obraťte se na odborníky v GRAPECARE. Zajistíme vám kvalifikované pracovníky z Filipín či Ukrajiny přesně pro Vás, vše legálně a na klíč. GRAPECARE pro vás zařídí potřebnou dokumentaci i výběr adekvátních pracovníků.

Mám zájem o zajištění zahraničních pracovníků

Nechte nám na sebe kontakt a my se vám ozveme.

S našimi zkušenostmi a zdroji dodáme kvalifikované pracovníky i pro vaši firmu!

Co pro vás GRAPECARE zařídí?

  • Nábor kvalifikovaných i nekvalifikovaných zahraničních pracovníků

  • Odpovídající výběr těch nejlepších pracovníků

  • Dlouhodobý pobyt pro pracovníky, víza a vyřízení dalších potřebných dokumentů.