Desatero Hospodářské komory

Desatero Hospodářské komory o zacházení se zahraničními zaměstnanci v době nouzového stavu mimo

Doba koronavirová nám všem staví do cesty ty nejšílenější překážky, nicméně i této éře bude jednou konec a česká ekonomika bude potřebovat řádně nastartovat.

Ačkoliv z nařízení Hospodářské komory ČR nelze nyní po dobu nouzového stavu přijímat nové zaměstnance ze zahraničí, jejich žádosti i tak mohou započít proces schvalování, který bude obnoven po konci vládních opatření.

Zahraniční pracovníci jsou trvale jednou z nejvýznamnějších posil na trhu práce a jejich ztráta kvůli dopadům koronavirové krize se rychle stala velmi nepříjemnou pro chod české ekonomiky.

Připravte se na obnovení plného provozu s agenturou GRAPECARE.

Vydané desatero Hospodářské komory o zacházení se zahraničními zaměstnanci v době nouzového stavu mimo jiné umožňuje komunikaci s úřady pomocí písemných dokumentů zasílaných poštou tak, aby se zabránilo frontám a koncentraci osob. Znamená to, že žádosti o vydání víz, pracovních povolení či zaměstnaneckých karet lze podávat poštou, stejně jako rozhodnutí ministerstva též obdrží žadatel poštou.

Cizincům v České republice by se rovněž mělo dostat rovnoprávného zacházení jako pracovníkům domácím. Jak uvedla Hospodářská komora ČR, v případě, že zaměstnavatel svému zahraničnímu zaměstnanci nepomůže, pokud je nucen jej propustit, může být posléze sankcionován. Zároveň však zaměstnanec sám může zažádat o změnu zaměstnavatele, či změnu pracovní pozice, je-li držitelem zaměstnanecké karty.

PDF Desatero informací pro zaměstnavatele pracovníků ze třetích států v době nouzového stavu
https://www.khkmsk.cz/zasady-pro-pro-zamestnavani-zahranicnich-pracovniku-v-dobe-nouzoveho-stavu/?fbclid=IwAR0EdHzKaehnHOmSe8RTPGppE8StURA6gTy895CKJDPYOPObAD_UjG_09t8

Zahraniční pracovníci jsou trvale jednou z nejvýznamnějších posil na trhu práce a jejich ztráta kvůli dopadům koronavirové krize se rychle stala velmi nepříjemnou pro chod české ekonomiky. Je tedy načase, abychom je dostali zpět do Česka!

S našimi zkušenostmi a zdroji dodáme kvalifikované pracovníky i pro vaši firmu!

Co pro vás GRAPECARE zařídí?
 

  • Nábor kvalifikovaných i nekvalifikovaných zahraničních pracovníků

  • Odpovídající výběr těch nejlepších pracovníků

  • Dlouhodobý pobyt pro pracovníky, víza a vyřízení dalších potřebných dokumentů.

Mám zájem o zajištění zahraničních pracovníků

Nechte nám na sebe kontakt a my se vám ozveme.