Giovanni - cesta jednoho svářeče

Giovanni - cesta jednoho svářeče z Filipín do Česka

Giovanni Moreno Corre je čtyřicetiletý klient agentury GRAPECARE a zároveň otcem pěti dětí. Pochází z Filipín a už více než 13 let pracuje jako svářeč.

Zrovna jsme dělali nábor svářečů pro českou firmu PEGA HOIST s.r.o., když nás Giovanni oslovil. Podle zaslaného životopisu a videí, kde je zachycen při práci jsme si ho vybrali na pohovor. 

Giovanni se od jiných kandidátů odlišuje nejenom délkou praxe a zručností při svařování metodou TIG (metoda obloukového svařování), ale také svými zkušenostmi se zaměstnáním v zahraničí.

Kromě práce v Česku a na Fiipínách totiž mimo jiné pracoval na zakázkách v Egyptě, Uzbekistánu, Turkmenistánu, Kataru, Saúdské Arábii, Papui-Nové Guinei ale třeba i v Texasu.

Po pohovoru se dostal do užšího kola výběru a zaměstnavatel si už jen vybíral mezi ním a dalšími dvěma kandidáty a pracovní místo ze mu podařilo získat.

Giovanni pracuje jako svářeč ve firmě PEGA HOIST s.r.o.

PEGA HOIST, s.r.o.

Společnost PEGA HOIST, s.r.o. je světový výrobce průmyslových výtahů.

Jednou z velmi významných zakázek, na které se podíleli byla v Dubaji stavba známé nejvyšší budovy světa - Burj Khalifa. Na dodávce výtahů pracovali zejména filipínští pracovníci, proto s nimi mají velmi dobrou zkušenost.

Dalším krokem bylo získání pracovního víza s dlouhodobým pobytem na 2 roky a vyřízení potřebného papírování. Do České republiky přiletěl v lednu 2020.

Giovanni je tak dalším spokojeným pracovníkem, jedním z mnoha, kterým jsme pomohli najít odpovídající práci. 

Giovanni je v České republice velmi spokojený

Tím to ale nekončí.

Jeho manželka se momentálně nachází v Thajsku, kde pracuje jako uklízečka v mateřské školce. Chápeme, že pro zahraniční zaměstnance může být velice těžké být tak dlouho daleko od svých blízkých, a proto aby tady nebyl sám, se chystáme najít v České republice i práci pro jeho ženu.

V rámci naší cesty na Filipíny, jsme navštívili Giovanniho rodinu. Giovanni má doma 5 krásných dětí, ve věku od 4 do 20 let, nejstarší dcera právě studuje na vysoké škole obor informační technologie  a zatímco oba rodiče pracují tisíce kilometrů daleko, stará se o ně teta.

Navštívili jsme Giovanniho rodinu na Filipínách

S našimi zkušenostmi a zdroji dodáme kvalifikované pracovníky i pro vaši firmu!

Co pro vás GRAPECARE zařídí?
 

  • Nábor kvalifikovaných i nekvalifikovaných zahraničních pracovníků

  • Odpovídající výběr těch nejlepších pracovníků

  • Dlouhodobý pobyt pro pracovníky, víza a vyřízení dalších potřebných dokumentů.

Mám zájem o zajištění zahraničních pracovníků

Nechte nám na sebe kontakt a my se vám ozveme.