Nedostatek zahraničních zaměstnanců v Česku

V Česku roste nedostatek zahraničních zaměstnanců

S druhou vlnou pandemie koronaviru v České republice opět výrazně stoupá nedostatek zaměstnanců napříč mnoha sektory.

Může za něj především odliv pracovníků, kdy naši zemi muselo opustit asi 100 000 Ukrajinců, kteří u nás vykonávají práce zejména na pozicích vyžadujících nižší, nebo odborné vzdělání, jako jsou manuální práce ve stavebnictví a průmyslu. O tyto pozice není v České republice zájem. Jako nejpočetnější menšina v Česku je tak jejich práce velmi důležitá a v současné situaci ji nemá kdo zastat.

Statistiky, které poskytla Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) serveru Lidovky.cz, uvádí, že v zemi na konci června pracovalo o 53,4 tisíc méně cizinců než na konci roku 2019.

Tento nedostatek se v posledních měsících začíná na české ekonomice projevovat a české firmy již nyní shání stejné množství pracovníků, jako před pandemií koronaviru (ředitel odboru uskladňování obchodu a služeb Hospodářské komory ČR Tomáš Zelený, serveru Lidovky.cz). Volné pozice jsou nyní například ve stavebnictví, dopravě a logistice či automobilovém průmyslu.

Koronavirová krize nám opět ukazuje, jak jsou zahraniční zaměstnanci důležití pro stabilní chod české ekonomiky, neboť ani čeští pracovníci nejsou schopni tuto poptávku pokrýt.

My v GRAPECARE Vám zajistíme zahraniční zaměstnance velmi rychle, na krátkodobé 3 měsíční pracovní povolení nebo na 2 roky. Vše legálně, bezpečně a na klíč.

Více informací o současné situaci na českém trhu a komentář například hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy a ředitele odboru usnadňování obchodu a služeb Hospodářské komory ČR Tomáše Zeleného zde.

S našimi zkušenostmi a zdroji dodáme kvalifikované pracovníky i pro vaši firmu!

Co pro vás GRAPECARE zařídí?
 

  • Nábor kvalifikovaných i nekvalifikovaných zahraničních pracovníků

  • Odpovídající výběr těch nejlepších pracovníků

  • Dlouhodobý pobyt pro pracovníky, víza a vyřízení dalších potřebných dokumentů.

Mám zájem o zajištění zahraničních pracovníků

Nechte nám na sebe kontakt a my se vám ozveme.